Resan mot en bättre sving, del 5

Resan går vidare, men i dag (måndag) kändes det som om man stod kvar på perrongen när tåget gick, för sämre golf än den Bloggen visade upp på måndagskvällen har nog sällan presterats av en singelhandicappare på Halmstad norra.
Slagen gick åt alla håll, mest vänster, och de järnslag som jag varit rätt nöjd med tidigare var kort sagt katastrofala. Allt var plötsligt bara fel.
Femte delen i kursen några timmar tidigare hade annars känts bra. Vi gick igenom nacke och axlar och hur dessa kroppsdelar kontrollerar svingplanet. Tränare Blomqvist tog bland annat direkt död på myten att ”man skall titta på bollen genom hela svingen”. Han menar i stället att huvudet måste följa ryggradens rörelse, inte minst för att undvika skador.
Det var ju Annika Sörenstams kännetecken genom hela karriären, och även den tidigare världsettan David Duval (om någon minns honom) tittade heller inte på bollen i tillslaget.
Hur som helst var det återigen en helt ny rörelse för en gammal golfare. Slagen på driving rangen gick i och för sig ganska bra – de brukar ju göra det – men på banan gick det alltså käpprakt åt h-e.
Bloggen litar helt på den nya balanssvingen, men hans gamla kropp litar tydligen mer på den gamla och resultatet blir ett sammelsurium, där inget är rätt. Det går upp och ner.
Sak samma var det förra veckan, uruselt spel på onsdagen, då bara puttning i näst intill proffsklass räddade scoren något så när, två dagar senare 13 greenträffar på 17 hål under en (ensam) snabbrond, vilket är långt över snittet.
Men Bloggen har bytt sving förr och är mentalt förberedd på att det tar sin tid innan nymodigheterna sitter där. Det handlar om att tro på vad man gör, att inte ge upp (fast kroppen försöker) och inte fuska med läxan. Fem minuters träning av kroppsrörelsen varje dag skall göra susen!
Och några hundra bollar…

Kommentarer om “Resan mot en bättre sving, del 5

  1. Hav förtröstan, efter tio lektioner med nämnda tränare och sjutusen bollar på rangen, de två tusen sista närmast perfekta så skulle kunskaperna testas i verkligheten. Klubbhcp hade jag inte fått på den rundan!
    Betänk också att det tog två år för Henrik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *