Ytterligheterna möts

Golfarenan lördagen den 7 februari.
Golfarenan lördagen den 7 februari.
Tre dagar senare är Bloggen ute på grönbete i Torekov.
Tre dagar senare är Bloggen ute på grönbete i Torekov.

Hej igen alla golfälskare! Bloggen är tillbaka efter ett (alltför?) långt uppehåll, men nu är det meningen att uppdateringarna skall ske lite oftare, så häng med och kom gärna med synpunkter och kommentarer!

Som synes på bilderna här ovan har vi alla olika intressen, somliga föredrar brädor på fötterna med grönska runtomkring, andra pälsar på sig och spelar vintergolf. De finns många som tycker båda kategorierna är lika tokiga…

Bloggen har faktiskt redan avverkat ett par rundor i Torekov, denna magnifika oas inte långt ifrån Halmstad med öppna greener, grästee nästan överallt och en ljuvlig, torr linksturf att trampa runt på. Den nya bansträckningen känns visserligen inte perfekt, men man kan ju inte få allt. Med rådande temperaturer skulle jag dock inte rekommendera att åka dit om det blåser mer än fem sekundmeter. Det finns faktiskt gränser även för Bloggen – även om de är tänjbara.

Baksidan på myntet är kostnaden. 300 spänn i greenfee är mastigt, men Torekov vet sitt värde och har aldrig varit direkt blygsamma i sin prissättning.

Men det finns andra alternativ i närområdet för den som jagar öppna greener. Falkenberg har sin niohålsbana öppen och tar 200 kronor, Björnhult (norr om Falkenberg) har också en av sina niohålsslingor öppen med samma greenfee, Mölle har just öppnat greenerna och tar 250 kronor, St. Arild (på vägen mot Mölle) är en pålitlig vinterbana som tar 300 kronor på vardagar och 350 på helger. Dyrt det också, men har man abstinens så har man.

Här är ett par bilder till från Torekov för att göra alla lite sugna:

Vy över nionde hålet.
Vy över nionde hålet.
Här är det kanske bästa korthålet, trean.
Här är det kanske bästa korthålet, trean.

Stötte på hedersmannen Fredrik Andersson Hed härom dagen på Golfarenan och han kunde meddela att han är ”relativt frisk” i sin skadade axel, att han börjat hårdträningen och att han tänker spela hela Challenge Tour i år (han blev ju av med sin Europatourstatus).

Detta blir då den mest intressanta touren att följa för oss sydhallänningar eftersom Jesper Billing och nyblivne Halmstadbon Jacob Glennemo också har full status där. Det är ett späckat schema med tävlingar i alla möjliga länder Europa runt och dessutom i Kenya, Kina och Oman.

Första stoppet är i mitten av nästa månad på Madeira som också är den prismässigt största tävlingen på hela året eftersom den även ingår på Europatouren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *