Blunda och slå ett examensprov

Examen härom dagen i golfkursen efter sju veckor och nu är det träning som gäller för att få in den delvis nya svingrörelsen i ryggmärgen. Det är ganska långt dit för tillfället. Att tänka en massa inför varje slag håller ju inte, det skall gå av sig själv så att säga. Det enda man skall tänka på är målet.

Vi fick allihop testa att blunda och slå några bollar, men resultaten var blandade. Fullt så mycket litar man inte på sin kroppsrörelse än, men tanken är god.

Vår tränare Erik Blomqvist lanserade en i sammanhanget väldigt bra liknelse:

När du sätter dig i din bil, tänker du då på hur ratten är konstruerad, hur den är länkad till hjulen o s v? Knappast, du håller bara i den och litar på att allt funkar. Sak samma med golfsvingen, lita på att den funkar och bry dig inte om att det ligger en damm till höger och finns vita pinnar till vänster.

Ska försöka ta till mig det, men vet redan hur svårt det kommer att bli när demonerna tar plats på axeln.

Måtte greenerna öppna den här veckan så man får testa. Börjar bli less på att mata bollar från range-mattorna…

* * *

IMG_0367

Spelade i slutet av förra säsongen ett par banor (Sand och Hills) med en lysande idé; flyttbara avståndsskyltar (se bilden ovan).

I stället för de normala avståndsmarkeringarna till mitten av green – eller mer sällsynt till greenkanten, det finns ju dessvärre ingen standard – flyttas skyltarna till ett exakt mått från flaggan, 100, 150 och 200 meter. Det eliminerar ju helt behovet av avståndsklockor, kikare och andra hjälpmedel.

Baksidan är ett merjobb för banpersonalen och på Sand var det enligt uppgift gnälligt i början, men det har svängt när banarbeterna fick så många positiva kommentarer.

Vilka klubbar blir först i vårt område?

På tal om detta ämne undrar Bloggen när det blir tillåtet att använda avståndsmätare även på de största tourerna? Proffsen får ju ändå fram sina exakta mått via anteckningar och ett evigt stegande, MEN DET TAR JU SÅN EVINNERLIG TID!!!

Det känns lika gammalmodigt och bakåtsträvande som att de inte tillåts spela i shorts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *