Anonymt gästspel av världsstjärna

IMG_1012

 

Hoppsan – ett golfproffs i kortbrallor! Här Peter Hanson i Tylösand.

 

På måndagen var det dags för det årliga Hello Sweden-jippot i Tylösand, men det blev en tämligen anonym tillställning för de närmast sörjande, som det brukar heta.

Bloggen fattar inte varför inte fler – inte minst juniorer – tar chansen att komma riktigt nära stjärnorna för att se och lära. OK, det är inte riktigt samma stjärnlyster över sponsorevenemanget som förr om åren, och antalet deltagare totalt har väl närmast halverats, men det fanns ändå ett antal duktiga lirare på plats. Eller vad sägs om Peter Hanson, Rikard Karlberg, Johan Edfors och Camilla Lennarth, för att nämna några.

Många spelare ser sådana här pro-am-tävlingar som ett nödvändigt ont, men en som ställer upp hundraprocentigt och alltid bjuder på sig själv är Peter Hanson som Bloggen följde nästan halva ronden.

Det var ju egentligen ganska fantastiskt, där gick vi, tre-fyra åskådare, och småpratade med en av de verkligt stora svenska spelarna. Innan skadeeländet började var han en av de hetaste spelarna över huvud taget, spelade ju t o m i bästbollen sista dagen i US Masters, var med i Ryder Cup och har vunnit halvdussinet gånger på Europatouren. Nu berättade han helt öppet för oss främlingar hur han tänkte inför varje slag, vilken typ av slag han skulle slå o s v.

Rena clinicen som man önskat att fler fått ta del av. Trots tappet på rankingen är slagrepetoaren minst sagt imponerande och det är bara att hoppas att han hittar tillbaka till sin tidigare nivå.

Justa snubbar önskar man allt väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *