Succétränaren flyttar över vägen

Halmstadtraktens hetaste golftränare – eller i alla fall den mest omtalade de senaste åren – Erik Blomqvist har bytt sida. Eller rättare sagt flyttat över vägen, från Volkswagen Golfarena till Ringenäs GK närmare bestämt.

Beskedet slog ner som en bomb eftersom Blomqvist så starkt förknippats med golfarenan, där han de senaste åren utbildat hundratals golfare i sin balanssving med mycket goda vitsord. Inte minst från skrivaren av dessa rader, som fått en rejäl nytändning på gamla dar efter att ha gått ett par kurser.

Men parterna kom inte överens om framtiden och då gick det som det gick. Blomqvist har ambitioner att sprida sitt koncept Balance Golf och nu gör han det alltså med Ringenäs GK som bas. Det var ganska naturligt eftersom han redan var involverad i klubbens synnerligen framgångsrika juniorverksamhet efter att ha utbildat tränarna där, Thomas Lindström och Peter Franzén, vilka i sin tur utbildar ungdomarna.

Det viskas för övrigt om att ägarna till Ringenäs planerar en rejäl satsning på förbättrade träningsfasciliteter och det låter spännande. Om inte annat behövs ju en ny, större, driving range.

* * *

Efter 19 av 24 spelade tävlingar (plus slutspelet i Oman) på Challenge Tour tog Bloggen en titt på Order of Merit för att kolla hur våra Halmstadbekanta spelare ligger till, men det blev till att scrolla en bra bit neråt innan man hittade Jacob Glennemo, Halmstad GK, på 75:e plats med 14.493 euro inspelade på 13 starter.

Fredrik Andersson Hed ligger 79:a med 13.812 euro på elva starter och Jesper Billing är 97:a med 11.065 euro på elva starter. Inte mycket att göra vågen för med sju svenskar före Glennemo på listan. Men ok, både han och Billing är ju rookies på CT och behöver växa in i kostymen.

Det lär bli svårt för allihop att nå en direktplats till nästa års Europatour, men vem vet? Kanske någon får någon slags lidnersk knäpp så här i slutet?

Hoppet lever ju alltid, för dem och för oss mindre bemedlade,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *