Häftigt att gå under sin ålder

Tro det eller ej, Bloggen har lyckats med det alla vi gamlingar drömmer om – att gå en rond under sin ålder.

Som alla fattar handlade det tyvärr inte om en fullängdsbana med minst par 70. Nä, spelplats var Halmstad golfarena med par 58 och till yttermera visso spelades den kort så här i hösttider, men ändå – Bloggen skäms inte för sin 60-rond (30+30 efter två birdies, 13 par, två bogeys och en sur dubbelbogey).

Att gå under åldern (66) på en ”riktig” bana låter sig inte göras i nuläget. Sådana banor finns nämligen inte. Det blir till att bida sin tid…

Men visst händer det. Troligen ganska ofta även här i Sverige med så många duktiga gamlingar. En Bloggen direkt kommer att tänka på är Johnny Andersson, som sägs ha gått under sin ålder var och varannan gång på hemmabanan i Mölle.

***

Så har Golf Digest kommit med sin lista över Nordens bästa banor och Tylösand håller klassen i den allt tuffare konkurrensen.

Så här ser tio-i-topp ut i Sverige: 1) Bro Hof. 2) Falsterbo. 3) Visby. 4) Ullna. 5) Barsebäck Masters Course. 6) Halmstad norra. 7) Vasatorp TC. 8) Vallda. 9) PGA Links Course. 10) Sand.

Kul också att juryn uppmärksammat Tylösand södra, som är 29:a i Sverige och näst högst i Halland. Välförtjänt!

Bloggen har lirat alla utom Visby och har inga större invändningar mot rangordningen. För en linksentusiast är det kul att Falsterbo är så högt och jag går alla dar i veckan hellre ut där än på Bro Hof.

Barsebäck är en annan favorit, inte minst brukar konditionen vara i toppklass när man än dyker upp. Därför var skicket i förra veckan en liten besvikelse och Bloggen vill hävda att Tylösand norra var väl så bra innan den stängdes den gångna helgen. Båda är dock på tok för mjuka, men det är kanske man måste leva med?

Scandinavian Masters återvänder ju efter åtta år till Barsebäck i juni nästa år och banpersonalen har en del att jobba med till dess. 850 spänn i ordinarie greenfee var faktiskt en smula skämmigt!

img_1885

Åttan på Barsebäck, en av de skönaste vyerna på svenska golfbanor.

img_1886

En utsökt gåsmiddag skylde över besvikelsen över banans något taffliga skick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *