Dags för HIO igen!

img_1913

Ni som läste förra blogginlägget vet att Bloggen skröt om årets andra hole-in-one.

Det finns förstås en viss risk att inte bli trodd men sedan dess har det faktiskt blivit ytterligare en!

Det är ju helt ofattbart egentligen. Den senaste (vågar inte skriva sista…) gjordes på Halmstad Golfarenas nionde hål – en klockren järnsexa – och mellan de båda sista förflöt bara tolv dagar, varav elva p g a de förfärliga minusgraderna var golffria.

Eller om man räknar om det i spelade golfhål mellan fullträffarna, 38 stycken.

Man kanske skulle passa på att lämna in några Lotto-kuponger också? Eller så är turen förbrukad. Man vet aldrig.

***

Och så har det varit kvalspel i Spanien till Europatouren nästa år. Och det är verkligen en kvalfylld historia i ordets rätta bemärkelse. 156 förhoppningsfulla spelare kämpar om 25 s k kort, och för att få ett sådant behövdes att man gick de sex ronderna fem under par eller bättre.

Sex svenskar lyckades (Anton Karlsson, Jens Fahrbring, Sebastian Söderberg, Richard S Johnson, Pontus Widegren och Niclas Johansson) och som vanligt innehöll startlistan en mängd meriterade spelare som av en eller annan anledning hamnat i en svacka och tvingats börja om i kvalskolan.

Argentinaren Ricardo Gonzalez t ex, som delade andraplatsen med bl a Edoardo Molinari.

Bloggen hade nöjet att spela med Gonzalez i en pro-am-tävling i Tylösand för sisådär 25 år sedan och inte ett ord blev sagt eftersom Bloggens spanska var av samma kaliber som Gonzalez engelska. Men långt slog han och på meritlistan står fyra Europatoursegrar, bl a i Scandinavian Masters på Barsebäck.

Men kvalets i särklass mest meriterade deltagare var koreanen Y E Yang, som väl är den ende som lyckats besegra Tiger Woods i en man-mot-man-duell sista ronden i en Majortävling. Det skedde 2009 i PGA-mästerskapet, men gamla meriter gäller inte här.

Yang klarade dock ekluten med tre slags marginal och detsamma gällde Tom Lewis, som många i England tror (eller trodde..?) skulle bli nästa storstjärna.

Med två slags marginal hittar man en annan bekanting, engelsmannen Ashley Chesters, som deltog i lag-EM i Tylösand i fjol.

Bland spelarna som missade återfinns Mikael Lundberg, dubble Europatoursegraren Steve Webster och Simon Khan, som för några år sedan snuvade Fredrik Andersson Hed på segern i PGA-mästerskapet på Wentworth.

En annan gammal storstjärna (med hela sex Europatoursegrar på sitt CV) som tvingas börja om på Challenge Tour är spanjoren Alvaro Quiros och man frågar sig hur det kunnat gå så illa.

Det är nästan lika konstigt som att Bloggen gör tre HIO på drygt tre månader.

***

I nästa vecka bär det iväg till Skottland igen för en korttripp. Rapport kommer i nästa blogginlägg hur det funkar att spela golf i slutet av november i golfens hemland.

Är det smart att utnyttja de lockande lågsäsongspriserna eller enbart idioti?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *