Inga fördomar mot Pollapönk

Isländska är roligt. Det påminner om svenska, men ändå inte. Och sorry. men vissa ord låter bara för roligt. Och bandet som representerar landet i årets tävling är inget undantag.

5. Enga fordóma/No prejudice – Pollapönk (Island)

Pollapönk!

 

 

Men jag ska inte ha några fördomar mot det isländska språket. För det är det som låten handlar om.

Efter förra årets stillsamma jägarliv (Eg á lif) blir det lite garagepunk light från ö-landet i norr. Låten har ett fint budskap om att alla är värda lika mycket. Problemet är att det är ett så övertydligt budskap att det nästan blir löjligt.

Det är lite som sådana där Facebook-grupper som heter typ ”Vi som ogillar mobbing” eller ”Vi som inte tycker att man ska vara elak”. Det är sådan självklarheter att man inte går med för att det blir bara dumt.

Nu finns det ju tyvärr folk med fördomar, särskilt i ett stor land i öst som inte gillar viss typ av kärlek, så visst kan det behövas påminnas om att alla faktiskt är lika mycket värda. Förra året protesterade Finland mot detta genom en tjejkyss och Sverige genom att bland annat visa en homovigsel i mellanaktens sångnummer, och nu för Island vidare den nordiska fanan mot fördomar. Bra där.

Låten i sig är en trallvänlig men tråkig poppunkslåt. Lite roliga delar som kan sätta sig på hjärnan, men jag tror inte att vi kommer behöva boka biljetter till Reykjavik nästa år…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *