Baka, baka lettisk kaka

Åter till låtarna. Det är nu dags att baka en kaka på lettiskt vis.

2. Aarzemnieki – ”Cake to bake” (Lettland)

(låt nummer två i första semifinalen)

 

Detta är en väldigt banal och enkel låt. En kille ska baka en tårta men vet inte hur man gör. The end. Ett par klyschiga rader som ”Mix some dough with love” och några lettiska hälsningar till Europa.

Men den är rätt skön, väldigt skön faktiskt. Jag gillar det. Videon är en kille vid en sjö, och sedan kommer hans kompisar till en scout-stuga i skogen och de spelar instrument. Scenframträdandet från Eirodziesma, lettiska Melodifestivalen, är lite tråkigare, men det blir spelglädje ändå.

Ibland behöver en sång inte vara mer avancerad än så här. Frågan är om Europa vill ha detta, men jag tror nog att många röstar på denna. Om gruppen bara kan förmedla glädjen så kan denna vara en liten dark horse faktiskt. Det har inte gått så bra för landet sedan vinsten 2002, så nu är det kanske dags för en bra placering igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *