Obrigado, Portugal!

Alltså ”tack”. Det är ett av få ord jag kan på portugisiska. När jag var i Brasilien lärde jag mig ”tack”, ”ja” och ”skål”. Det klarar man man sig långt på.

13. Suzy – Quero ser tua (Portugal)

Men det är ju inte Brasilien vi ska lyssna på utan Portugal, med startnummer 13 i första semin.

 

 

Det som gör att jag tackar dem är att de faktiskt sjunger på sitt eget språk. Det här bidraget, med startnummer 13, är faktiskt den första låten i den här semifinalen som inte sjungs på engelska. Det gör att den sticker ut väldigt mycket.

Men hur är låten då? Den påminner lite om Lambada. Det är det snällaste man kan säga. För överlag är den inte mycket att ha. Och inte ens portugiserna verkar gilla detta, åtminstone inte om man läser YouTube- och andra nät-kommentarer.

Textraden ”Quero ser tua” (Jag vill vara din) upprepas för mycket, och låten försöker skapa skön salsa-stämning, men lyckas inte så bra med detta.

 

Det har inte gått så bra för Portugal genom åren. De har aldrig vunnit, och senast de fick en topp-10-placering var 1996! Året efter kom de sist, med 0 poäng, vilket de även haft en gång tidigare. Och faktum är att den där sjätteplatsen för 18 år sedan är det bästa resultat de någonsin haft. Stackare.

Och jag tror inte att 2014 är året som det rekordet ska slås. För detta är ingen minnesvärd megahit, om man säger så. Jag tror dock att avbrottet från de engelska låtarna kommer att generera en del röster, men annars är det inte mycket hopp för Suzy. Så, tack för att ni gör något annorlunda Portugal, men bättre lycka nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *