Tredje gången gillt, maybe?

Nu kommer ett litet, litet land som ligger i de italienska bergen, med en bekant sångerska.

12. Valentina Monetta – ”Maybe/Forse” (San Marino)

Låten startar som nummer 12 i första semin, och har alltså fyra låtar efter sig.

 

 

Detta är tredje året på raken som Valentina Monetta representerar San Marino, och det är verkligen blandade låtar. 2012 sjöng hon den pinsamt usla låten om Facebook, men i fjol framförde hon min absoluta favorit det året, Crisalide.

I år har hon i stället en helt likgiltig låt. Den är ger ingenting. Jag kan förstå tanken, men det blir ingenting av det. Inte dålig heller, men den är snabbt bortglömd. Som hissmusik hade den funkat.

Och som i fallet som med Belgien, hon borde hållt sig på sitt riktigt språk, i det här fallet italienska.

Med tanke på att San Marino inte ligger vid havet så kan man utgå från att videon är inspelad någon annan stans. San Marino är nämligen ett litet, litet land på en bergstopp i Italien. Jag var där 2002, och i huvudstaden fanns det bara butiker, där varannan sålde sprit och varannan sålde medeltida vapen. Bra kombo.

Så frågan är om landet skulle klara av att arrangera ett sådan stort evenemang som Eurovision Song Contest. Det skulle helt enkelt inte få plats, typ. Men det behöver de nog inte oroa sig för i år. Det blir ingen vinst.  Men det hade varit roligt om de fick gå till final, för det har de aldrig någonsin gjort i ESC. Men till och med det känns svårt med den här låten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *