”Varför är Australien med?” Därför!

Dags för det yngsta Eurovisionlandet.

 

Semifinal 2

10. Dami Im – ”Sound of Silence” (Australien)

 

 

Förra året firade Eurovision song contest 60 år. Temat var då att bygga broar, och en bro byggde man över halva jorden, från Europa till Australien. Australien har tradition av att titta på Eurovision sedan årtionden tillbaka, och då bestämde man helt enkelt att de ska få bli inbjudna och tävla. Och de blev så glada att de skickade en riktigt grym låt och nästan vann alltihop! De kom femma.

Men, okej, förra året blev de inbjudna, och det var jubileum, och det är ju fint, MEN VARFÖR ÄR DE MED I ÅR!? Så har många sagt till mig. Och det är helt enkelt för att det var så kul att ha dem med, och de ville vara med igen, så de fick det.

MEN DE LIGGER JU INTE I EUROPA!! Nej, det gör inte Israel heller, eller Marocko som var med 1980. Nu är det bara så. Släpp det!

 

För att då gå in på årets låt så är det bara att ställa sig upp och applådera. De har gjort det igen. De har valt en riktigt bra låt, som kommer att vara med och fightas om segern. Jag är inte lika såld på den som jag var med förra årets låt, men den är så snygg och proffsig att det självklart blir ett högt betyg.

Förra året fick de en direktplats till finalen, som inbjudna gäster. I år måste de dock kvala via semifinal 2, men det ska inte bli några problem. De ska ta sig till final, och där kommer de att få en bra placering.

Skulle Australien vinna så hålls tävlingen i Europa. Dessutom ska det skapas ett asiatiskt Eurovision, där Australien ska vara med, så de kanske inte ens kan vara med nästa år. Så ni som förfasas över Australiens medverkan: chilla.

 

Betyg:

4 bumeranger som kommer tillbaka lika bra som förut, av 5 möjliga.

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *