Slovenien skickar gamla Taylor Swift

Nu är det dags för ett land som brukar vara min favorit.

 

Semifinal 2

11 . ManuElla – ”Blue and Red” (Slovenien)

 

Det var en färggrann final i Sloveniens Melodifestival. I slutskedet skulle två låtar tas fram till den slutgiltiga bataljen, och då blev det denna som ställdes mot låten ”Črno bel”, som betyder Svart och vit. Men slovenerna ville köra färg-tv i Eurovision, så Röd och blå vann.

Sångerskan ser ut som Taylor Swift. Och det låter som henne också. Dock inte hennes senaste, fantastiska, album 1989 med låtar som Shake it off och Blank space, utan som hennes tidigare album som var mycket mer country. För det är en country-låt som Slovenien skickar. Och det är lite udda. Dels för landet i sig, men för hela tävlingen. Country är en bristvara i tävlingen, och när det väl är med så är det mer melankolisk country, som Holland 2014.

Jag älskar Taylor Swift, men är ingen större fan av country. Men den här låten funkar faktiskt. Kan vara att jag är lite partisk i och med att det är Slovenien.

Slovenien har nämligen länge varit mitt favoritland i Eurovision. Inte alltid, men flera gånger har de haft mina favoritlåt i tävlingen, bland annat 2006, 2007 och 2015. Flera andra år har de även haft låtar som jag verkligen gillade, men kanske inte var min favorit.

I år är de ingen favorit, men de får ett bra betyg ändå.

Slovenerna gillar Eurovision, men det har inte gått så bra för dem. Två sjundeplatser är det bästa de har skrapat ihop. Blir det bättre i år? Nej, det blir det. Jag tror att de får svårt att ta sig till final till och med.

 

Betyg: 4 inte så smidiga klädbyten av 5 möjliga.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *