Rumänien diskas från Eurovision!

Jaha, nu blir det lite konstigt.

 

Semifinal 2

12.  Ovidiu Anton – ”Moment of Silence” (Rumänien)

 

 

Jaha, här har vi en låt som inte ska vara med längre. Så glöm det som ni precis har sett.

Hotet om att Rumänien skulle diskas har legat länge över landet. Detta beror på att en skuld (nästan 100 miljoner kronor) till EBU, som arrangerar tävlingen. Skulden är sedan 2011-2012, och landet har haft en deadline på sig att betala tillbaka, men det har de inte gjort. Tidsfristen har gått ut, och man har bestämt att diska landet.

Väldigt tråkigt. Det var en lite häftig låt de hade, som nog kunde blivit snygg på scen. Men nu får alltså artisten inte uppträda, och rumänerna får inte ens se tävlingen.

 

Det var en helt okej låt, med lite mystik och så, men hur det skulle gått i tävlingen får vi alltså aldrig veta. Att nå upp till landets bästa resultat, som är två tredjeplatser, hade den inte nått upp till, men kanske tagit sig till final i alla fall.

 

Synd för landet, som ju inte har det så lätt med andra grejer ekonomiskt heller.

 

En konstig grej är timingen för mitt inlägg. Precis när det var dags för mig att recensera Rumänien så kom pressmeddelandet bara nån timme innan om att de diskas. Som det kan bli.

 

Betyg: 3 inställda tävlingar, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *