Bulgarien är mest moderna

Nu fortsätter vi bloggandet, med ett land som faktiskt ska vara med och tävla.

 

Semifinal 2

12. Poli Genova  – ”If Love Was a Crime” (Bulgarien)

 

Förra låten hade alltså nummer 12. Det har den här också. Anledningen är såklart att Rumänien har diskats, och försvann från startordningen. Därför har de som var nummer 13 nu blivit nummer 12. Nummer 14 har blivit 13, och så vidare. Men det är inget att bry sig om egentligen.

 

Men nu struntar vi i politiken och går in på det musikaliska. Och det gör jag gärna – för det här är riktigt, riktigt bra. Och det som jag framförallt gillar med den är att det är en modern låt. Troligtvis den som ligger bäst i tiden av alla årets bidrag.

Rätt rytmer, toner, ljud, uppbyggnad. Lite housigt, popigt och bara rätt.

Poli har varit med i Eurovision förut. 2011 representerade hon Rumänien för första gången, med låten Na inut. Då tog hon sig inte vidare från semifinalen, men det måste hon göra i år. Och där kommer det troligtvis gå rätt så bra. Och det är på tiden.

Landet har nämligen varit med sedan 2006 (stod dock över 2014 och -15), men bara tagit sig vidare till final EN gång. Det var 2007, men då blev det en femteplats.

Något liknande skulle det faktiskt kunna bli i år. Låten går hem på många platser tror jag, och med en snygg sångerska och snyggt nummer (två saker som påverkar mer än det kanske borde) så kan det bli väldigt bra.

 

Betyg: 5 hemmabiosystem som visar svartvita filmer, av 5 möjliga.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4), Rumänien (3),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *