Danmark skickar David Lindgren X 3

Vi kastar oss nu över ett av våra sista grannländer.

Semifinal 2

Lighthouse X – ”Soldiers of Love” (Danmark)

 

 

Gruppen uttalar sitt namn ”Lighthouse Ten”, inte ”Ex”. Bara så ni vet. De har en liten trallvänlig popdänga som inte gör någon förnärmad.

Och det är det som gör mig förnärmad.

Jag tycker att det här är tråkigt. Jag vill jämföra med en svensk artist, David Lindgren. Det är så perfekt och helylle att jag mår dåligt. Så känns det här med. Det är tillrättalagt, fint och tre svärmorsdrömmar som står på scen och uppträder. Yuck.

Visst, låten är inte dålig. Men jag kan inte riktigt med det. Sorry.

 

Danmark brukar göra mig besviken. Jag har förhoppningar om att de ska ha lite samma nordiska låtbyggarkonst som man kan se i Island, Norge, Sverige och Estland. Så är det ofta inte.

Självklart är det bra att de inte låter som oss. Det hade blivit tråkigt.

Historiskt sett har det gått mycket upp och ner för Danmark. De deltog i tävlingen innan Sverige gjorde sin debut. Det har hunnit bli tre segrar, men också många dåliga resultat, som sedan varvas med topp 5-placeringar. Väldigt mycket upp och ner.

Danmark har gjort en tradition av att vinna i Sverige på sistone. De lyckades med det både 2000 och 2013. Det gör de dock inte i år. I fjol tog de sig inte till final, och frågan är om de gör det i år.

 

 

Betyg: 2 intro-ljudslingor som användes redan i Eurovision 2014, av 5 möjliga.

 

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4), Rumänien (3), Bulgarien (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *