Norge kör på som vanligt

Vi rullar på med det sista nordiska landet utöver Sverige.

 

Semifinal 2

15. Agnete – ”Icebreaker” (Norge)

 

Det första som slår en när man ser det här är – har inte Norge skickat det här förut? Jodå, det har de. Unga snygga blonda tjejer som står ensamma på scen med en lite halvmäktig powerballad har blivit ett signum för Norge de senaste tio åren, och även flera gånger innan dess. Störst likhet är det kanske med bidraget från 2013. De har till och med kläder som påminner om det. Men även 2006 var det samma sak. Ung, snygg tjej i vit klänning.   2008 kan man ana likheter mellan numren, men nu hade tjejen åtminstone på sig blåa kläder.

 

Av de upprepade tidigare åren så gillar jag dem allihopa. Det var bra nummer. Lika bra är dock inte årets norska representant. Låten är inte alls lika intressant. Den känns som en blandning mellan Euphoria och Chandelier, fast utan den power som Loreen och Sia besitter. Nej, det är faktiskt lite tråkigt. Händer inte så mycket varken i sången eller i scenshowen.

De senaste åren har jag ofta blivit besviken på Norge. Både 2014 och 2015 skickade de tråkig ballader. Dock gick det bra för landet och båda dessa låtar slutade åtta.

Annars är Norge ett riktigt jojoland. De har vunnit tre gånger, men har också rekord i flest sistaplatser och flest nollpoängare. Noll poäng blir det inte i år, och de kan skrapa ihop till en finalplats, men väl där tror jag inte att det kommer att gå så bra.

 

Betyg: 2 isbrytarfartyg, av 5 möjliga.

 

 

Tidigare recensioner:

Semifinal 1:

Armenien (2p), Kroatien (4), Finland (2), Grekland (3), Ungern (4), Moldavien (4), Nederländerna (3), Ryssland (4), San Marino (2), Österrike (4), Azerbajdzjan (4), Bosnien & Hercegovina (2), Cypern (4), Tjeckien (3), Estland (2), Island (5), Montenegro (3), Malta (3)

Semifinal 2:

Lettland (2), Polen (2), Schweiz (3), Israel (3), Vitryssland (2),
Serbien (5), Irland (4), Makedonien (3), Litauen (3), Australien (4), Slovenien (4), Rumänien (3), Bulgarien (5), Danmark (2) Ukraina (1),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *