Kul helg och spännande kommande vecka

Hur många gånger har Hear my plea vunnit en tävling? Svar: en gång nu. Igår. För er som inte kommer ihåg så är det är fruktansvärt dålig låt från Eurovision 2007, Albaniens bidrag. En ”floorkiller” som Mikael Olofsson kom fram till i avsnittet jag var med i, i podden Schlager-Micke och hans vänner.

Igår träffade jag en del folk som är med i Melodifestivalklubben. Vi hade olika tävlingar och lekar, med musiktema. Bland annat att ställa olika låtar mot varandra och rösta om vilka som är bäst. Men inte bara bra låtar, utan dåliga också. Därav Hear my plea.

Melodifestivalklubben är den svenska förgreningen av den officiella fanklubben för Eurovision Song Contet, OGAE. Jag har varit med sedan i somras, och i höstas var jag på årsmötet i Karlstad. Så himla många härliga människor, riktigt skoj att vara med i.

 

Det är mycket på gång nu i veckan som kommer. I morgon ska jag intervjua Charlotte Perrelli, och på onsdag Wiktoria och Robin Bengtsson. Förhoppningsvis ska jag även få prata med David Lindgren också.

Sedan är det ju faktiskt melloveckan, så det blir mycket inför lördagens deltävling. Bland annat ska jag presentera vilka artister som är med i Göteborg, och så småningom bedöma låtarna när de väl släpps framåt torsdagen.

Så nu sätter vi fart inför årets Melodifestival, med att lyssna in en av de sämre låtarna från Eurovision för tio år sedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *