Charlotte Perrelli tror inte på vinst

Efter en del krångel i eftermiddag med att få till den där intervjun med Charlotte Perrelli så gick det till slut, och hon ringde upp. Resultatet kommer ni få i en längre artikel senare i veckan, men jag tänkte ta upp lite här redan nu, för er bloggläsare, om vad vi pratade om och lite vad hon sa.

 

Det blir inte den Charlotte Perrelli vi är vana och se på lördag. Inga dansare, utan bara Charlotte ensam på scen med en gitarr. Texten till låten är väldigt personlig. Och det som verkar mest slående, och som hon återkom till flera gånger, var att hon inte är där för att vinna. Hon är där för att promota sin nya musik.

– Jag tänker att det här är världens största tv-program. Det ska bli skitroligt och jag är glad och taggad. Men jag är inte här för tävlingen, utan för att få ut en ny låt. Det har varit superroligt de gånger jag har varit med, och jag har ju vunnit två gånger. Men jag kommer inte att stå i Ukraina i maj, det vill jag inte.

Men om du nu skulle ta dig till Friends?
– Det är ett tecken på att folk uppskattar det. Det är ett erkännande från publiken. Men jag tror inte att den här låten tillfredsställer barnen, som är de som röstar mycket. Men låten är jättefin, det är en bra tanke med texten.

Hon kommer att släppa ett par nya låtar redan den här vecka. Onsdag, torsdag, fredag och så mellolåten på lördag. Beroende på om hon går vidare också, så kommer hon så småningom släppa ett nytt album. Men går hon till final så får inte låten släppas förrän senare. Men skivorna finns färdigpressade och klara.

 

Vi pratade också om sommarens Diggiloo-turné, där hon både kommer framföra ny musik och gamla hits. Och hon ser fram emot att komma till Halland.

– Det ska bli så skönt att komma till Halmstad. Jag har varit där många gånger, och det är så fint med stranden och havet. Vi får bara hoppas på att det blir fint väder.

 

Mer från den här intervjun senare i veckan, när artikeln är klar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *