Tyskland har snott David Guettas & Sias ”Titanium”

Dags för andra landet som är direktkvalificerat för finalen.

(PS, missa inte min intervju med Robin Bengtsson)

 

Finalen

Levina – Perfecet life (Tyskland)

 

Jag måste börja med det uppenbara – det går inte att komma ifrån hur mycket av introt som är snott från David Guettas & Sias låt Titanium. Om ni inte känner till den, lyssna på de första sekunderna av de bägge låtarna:

Och det är inte bara i introt. Samma slinga återkommer under hela Levinas låt.

Detta gör det väldigt svårt för mig att ta till mig den här låten. Det stör alldeles för mycket. Visst har det hänt att låtar har anklagats för plagiat tidigare, men just den här slingan är ju exakt samma! Även flera andra delar av låten påminner om Titanium.

 

Om jag ska försöka bortse från det så är det ändå ingen speciell låt. Lite småskön refräng, men tråkiga verser. Det blir dock varken spännande eller svängigt. Det småsköna försvinner snart när man märker att låten aldrig tar fart, och man blir mest irriterad över att låten hade kunnat vara bättre än vad den är.

 

Tyskland är ett land som verkar vilja satsa på tävlingen, i och med att de har nationella uttagningar, men hur kan det alltid bli så kassa representanter? Det är en stor gåta.

 

Tyskland har inte gått så bra historiskt. Trots att man är det land som har varit med flest gånger (bara missat finalen en gång, efter de konstiga semifinalreglerna 1996) så har man bara vunnit två gånger, varav den blott andra kom så sent som 2010. De senaste åren har Tyskland skickat dåliga låtar, och så har det gått dåligt också. De två senaste åren har man slutat sist, och det skulle inte förvåna mig om de slår till med ett hattrick och slutar sist för tredje gången i rad – något som inte ens Norge har lyckats med.

 

Betyg

1 STIM-peng till David Guetta, av 5 möjliga

 

Mina recensioner av landets bidrag från tidigare år:

 

Övriga recensioner i årets tävling:

Semifinal 1

Albanien (4 p), Australien (3), Azerbajdzjan (3), Belgien (4),
Sverige (5),  Georgien (2), Montenegro (3), Finland (1), Portugal (2), Grekland (3), Polen (2), Moldavien (2), Island (1), Tjeckien (2),
Cypern (2), Armenien (2), Slovenien (1), Lettland (4)

Semifinal 2

Serbien (2), Österrike (2), Makedonien (4), Malta (2), Rumänien (4),
Nederländerna (2), Ungern (1), Danmark (4), Irland (3),
San Marino (4), Kroatien (2), Norge (2), Schweiz (2),
Vitryssland (4), Bulgarien (3), Litauen (1), Estland (5), Israel (5)

Finalen

Ukraina (3), Frankrike (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *