Melodifestivalåret 2018 – nu kör vi!

Då är det dags att väcka upp bloggen ur sin vinterdvala och ta full fart mot våren. Det kommer att bli mycket roligt som händer, och jag kommer att vara på plats från så vitt skilda platser som Örnsköldsvik och Lissabon.

I år är två hallänningar med i Melodifestivalen, och dessa ska jag hålla extra koll på – Mariette och Emmi Christensson. Båda är med i samma deltävling, den fjärde, i Övik. Dit ska jag och vara med på allt de gör och följa tävlingen på nära håll.

I maj kommer jag att åka till Portugal. Boende är redan fixat, och jag ska bo tillsammans med några svenska fans och några från Australien. Blir en sjukt kul vecka, och kanske inte omöjligt att jag kommer att följa Mariette även där nere. För hon är absolut en av storfavoriterna att vinna i Sverige i år.

Jag kommer också bjuda på krönikor efter varje deltävling, som presenteras både i papperstidningen och här på bloggen. Samt kommentarer om allt möjligt som har med denna underbara värld att göra.

 

 

Eftersom Melodifestivalen inte drar igång förrän om ett par veckor så händer det inte så mycket nyheter för tillfället, men det blir en massa härlig läsning ändå.  Först och främst kan ni läsa min krönika som jag skrev om årets artister. Mer om dessa kommer veckan innan respektive deltävling.

Men de kommande dagarna blir det en klassisk lista. Jag har listat topp 50 av de bästa låtarna från de senaste fem åren i Eurovision. (alltså mina favoriter, inte nödvändigtvis de som det har gått bäst för).

Lite teasers inför listan:

  • Endast två av fem ESC-vinnare finns med.
  • Sverige har med fyra av sina fem låtar – vilken håller inte måttet?
  • Ingen av låtarna på pallen är på engelska .

Sådär, jag kommer presentera listan med fem låtar åt gången.

 

Känns riktigt härligt att vara igång igen. Det ska bli en riktigt rolig vår det här!

 

 

PS.

En tråkig sak med bloggen i år är att jag har problem med spam i kommentarsfältet. Jag ska försöka lösa det, men om det inte lyckas så kan jag nog inte ha med några kommentarer från er, tyvärr. Vill ni kommentera ett visst inlägg så kan ni även skicka ett mail till jh@hallandsposten.se så kan jag ta med kommentaren i inlägget.

Men just nu ser det ut så här:

kommentarer

Tråkigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *