Genrep, Ruslana och Valetina

 

Igår va det genrep inför finalen. Det är det som juryn bedömer, och det spelas dessutom för att kunna använda som backup om det blir något tekniskt haveri på lördagskvällen.

Vi var där och stod längre fram på golvet än vi gjort tidigare, vilket gjorde att vi såg bättre. Men också att vi behövde vara där mycket tidigare. Men det blev bra. Alla artister körde verkligen fullt blås inför juryn och vi övriga i arenan. Dock var det inte helt fullsatt.

Mest jubel fick Ausrtalien, Israel, Cypern och – Ungern. De brände på för allt vad de hade och många verka gilla den pyrotekniska metalshowen.

Oh, det är fortfarande så svårt att bestämma mig för vem som jag tror vinner. I Melodifestivalens tävling Gissa resultatet ligger jag just nu fyra, av cirka 130 personer. Det tror jag inte att jag kommer att göra efter ikväll. Men man vet aldrig.

Efter repet drog jag och Johanna en kort sväng till Euro Fan Café. Två artister uppträdde. Den ena var Ruslan, vinnaren från 2004.

Eller, uppträdde är nog lite att ta i. Hon ska uppträda ikväll, både på scenen i Eurovision village, och kanske på Eurocoub och Fan cafe. Så igår körde hon en långsam, pratandes, version av Wild dances.

Någon som däremot sjöng var Valentina Monetta. Helt plötsligt hörde jag tonerna av en av mina favoritsånger någonsin i Eurovision, Crisalide, och såg folk framme vid scenen. Och där stod hon. Dock inte rödhårig utan – blå. Men det lät riktigt bra. Tyvärr körde hon bara den låten. Eller, det var kanske bra. De andra hon tävlat med har inte varit några höjdare, utom möjligtvis den från 2014.

 

Idag ska vi på Melodifestivalklubbens uppvärmingsmiddag, och sedan vankas det lång och spännande final i Altice Arena. Och sedan dansa på Euro Fan Café hela natten lång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *