Tillbakablick på 2018

Nu är det snart dags att dra igång allt igen, men innan vi börjar så tänkte jag ta en liten tillbakablick på Melodifestivalen och Eurovision 2018.

Jag hade förmånen att kunna jobba med det här även under 2018, och mitt huvudmål var att bevaka de halländska artisterna Mariette och Emmi Christensson. Både skulle vara med i deltävlingen i Örnsköldsvik, så det var bara att packa mössa och långkalsonger och bege sig till Norrland.

På kvällarna var det runt 20 minusgrader, men det bekom mig inte. Det var en väldigt kul och händelserik vecka.

Detta var sista deltävlingen och många hade skyhöga förhoppningar om Mariette, som gick ut som allra sista artist i allra sista deltävlingen, dessutom med en låt av Jörgen Elofsson. Och visst, låten var bra, men den höll inte för de förväntningarna som fanns. Dock var det ett väldigt snyggt nummer.

SONY DSC

 

Emmis låt var jättebra, men av någon anledning så har svenska folket svårt för låtar som andas ens lite musikal, så hon blev tyvärr utslagen.

SONY DSC

Jag hade tur som fick låna en lägenhet inne i centrala Övik, så jag bodde jättebra och nära till det mesta. Restauranger, arenan, artisthotellet och platsen för efterfesten.

Jag medverkade även i poddcasten Schlager-Micke och hans vänner, från Örnsköldsvik. Avsnittet finns här.

 

Jag hade förberett mig på att någon av hallänningarna kunde gå till andra chansen i Kristianstad, men så blev det inte. Så i stället för att jobba åkte jag dit helt privat med mina vänner Henke, Andreas, Anna och Tessan och hade en trevlig mellohelg ändå.

 

Tävlingen i övrigt kommer väl inte göra några bestående intryck i Mellohistorien. Benjamin Ingrosso hade i första deltävlingen en låt som framfördes ihop med ett riktigt snyggt nummer, som påminde om en musikvideo. Den blev favorit direkt, och höll hela vägen. Det var inte så spännande, även om det var lite kamp mot hans barndomskompis Felix Sandman, som slutade tvåa. Han hade i mitt tycke en bättre låt.

 

Det riktades, med rätta, mycket kritik mot programmet. Manuset och regin var urusel, med noll finess och tanke. Programledaren David Lindgren gjorde sitt bästa med det material han hade, liksom sidekicken Fab Freddie.

 

Det var många humorbidrag med, som gick sådär. Kamferdrops, Edward Blom och Jonas Gardell åkte ut, men Rolandz gick till final. Det gjorde även Samir & Viktor, som man tänkte skulle haft en tramsig låt men som var riktigt bra.

 

 

Senare under året var det dags för Eurovision Song Contest i Lissabon, Portugal, och även där var jag på plats! Tillsammans med mina mello-vänner Johanna och Jenny, samt flera australiensare, hade vi en jättekul vecka där vi gick på alla shower i arenan, och på Euro fan cafe och dansade på kvällarna.

 

Här är vi utklädda till Tjeckiens artist Mikolas Josef. Han tog sig till final och slutade sexa.

 

Inför Sveriges semifinal fick vi också träffa Benjamin Ingrosso.

 

Det höll på att gå riktigt bra för honom. I finalen låg han tvåa efter jurypoängen, men sen kom kallduschen med nästan inga tittarpoäng. Totalt blev han sjua.

 

Det var häftigt att vara med på Eurovision. Det är lite skillnad att vara iväg så i ett annat land jämfört med när jag var med i Stockholm. Jag jobbade lite nu också, men kunde även passa på att vara lite ledig och umgås med mina kompisar.

 

Överlag var 2018 ett väldigt roligt Melloår för mig, även om det rent musikaliskt och innehållsmässigt var det bästa året. Men jag ser fram emot vad som kommer under 2019 och allt som händer, både för mig och i tävlingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *