Sverige har en bra vinstchans – igen

Semifinal 2

8. John Lundvik – Too late for love (Sverige)

 

Sverige brukar alltid vara med i förhandssnacket om att vinna Eurovision – redan innan de har valt sin låt. De och Ryssland toppar alltid bettingen. Sen ändras det ofta när låtarna har valts.  Men så är det inte nu. De ligger fortfarande kvar i topp. För närvarande är Sverige femma och Ryssland tvåa. Men mer om dem senare, nu handlar det om John.

Under den svenska Melodifestivalen var detta den givna vinnarlåten. Det spelar ingen roll om man kanske hade andra personliga favoriter, detta är den låt som skulle vinna. Inget snack.

Och så blev det. Den tilltalade alla. Både jurygrupper och svenska folket, i alla åldrar.

Och likadant tror jag att det blir i Europa. Åtminstone jurygrupperna kommer att falla pladask. Tittarna brukar vara lite mer svårflörtade, men jag tror att även de kan charmas av detta. Framförallt de härliga gospelpartierna.

 

Jag tippar att Sverige kommer att ha med slutstriden att göra. Det är inte bara för att det är Sverige som jag säger så. Tvärtom så brukar jag vara rätt så reserverad mot de blågula segerchanserna, vilka annars brukar skrikas ut av andra tidningar. Bara två gånger under den här bloggens tid har jag trott att Sverige skulle vinna, 2014 och 15. 2015 vann vi också, och 14 kom vi ”bara” trea.

Jag har en känsla av att det blir topp 5 i år. Kan bli ännu bättre.

 

Betyg

5 gospelkvinnor som dyker upp från ingenstans, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *