Trevlig israelisk Eurovision-afton

Ett avbrott i recenserandet för en lite stund.

I helgen var jag på en träff med delar av Melodifestivalklubben, den officiella fanklubben till Eurovision och Melodifestivalen. Temat var Israel, apropå att de är årets värdland.

Vi kollade in alla landets bidrag genom tiderna, och betygsatte dem. Likt riktiga Eurovision läste vi sedan upp poängen, och tack vare tekniska Martin Andersson och Marcus Björkander hade vi interaktiv grafik under tiden.

 

Vinnare blev slutligen bidraget från 1991, Duo Datz med låten Kan.

Inget som jag gillar särskilt, utan jag gav den inga poäng alls.

Min favorit var i stället låten från 2015, som jag har dansat till många gånger. Golden Boy!

 

Här är slutresultatet:

 

Sedan får man inte glömma bidraget från 2001, som jag under min gymnasietid såg i ett annat sammanhang. Nämligen den första virala videon jag kommer ihåg, långt innan Youtube fanns. Då såg den ut så här:

Den gav jag 10 poäng, av nostalgiska skäl.

 

Sedan var det israelisk mat, qiuz, live-podd med Schlagervännera och mycket annat.

 

Mycket trevlig kväll. Tack alla inblandade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *