Oklart budskap från tyska systrar som inte är systrar

Finalen

S!sters – Sister (Tyskland)

 

En grupp som heter S!sters, med en låt som heter Sister. Kul med två systrar på scen!

Fast, nej, de är inte systrar.

Redan där börjar det oklara i Tyskland bidrag.

Egentligen handlar det om att kvinnor ska hjälpa varandra, som medsystrar. Det är fint. Men texten och innebörden i låten är att kvinnor inte ska bekämpa varandra utan vara vänner. En konstig version av feminism, som ibland kan skada mer än hjälpa saken.

Förra året hade de en fin låt om att mista och sakna sin pappa. I år verkar de vilja något igen, men jag blir inte riktigt klok på det. Det känns som att de vill för mycket, men därför blir det inget av det. Inte den känslan som de vill uppnå.

Låten är lite spännande uppbyggd, men det blir ändå tråkigt efter ett tag. Ingen urkass låt, men efter fjolårets superresultat (med tyska mått mätt) får de nog återigen ställa sig in på att hamna på nedre halvan av finalens resultatlista.

 

Betyg

2 systrar som inte är systrar, av 5 möjlgia

 

Historik

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3), Nordmakedonien (2), Azerbajdzjan (2)

Finalen

Israel (1), Frankrike (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *