Inte lika bra som vanligt Italien – men bra

 

Finalen

Mahmood – Soldi (Italien)

Av alla länder i Eurovision är det nog Italien som har högst snitt hos mig i hur jag gillar låtarna. Flera gånger har de haft helt fantastiska mästerverk, som 2015 och 18. Jag älskade 2016, men den förstördes med en konstig scenshow. 2017 borde Italien ha vunnit, men även där kändes det mer konstigt på scen än vinnarkandidat.

Därför har jag högt ställda förväntningar på Italien nu för tiden. Och de allra högsta förhoppningarna infaller inte med detta bidrag. Det är inte dåligt, men inte riktigt vad jag hade väntat mig. Jag är inte helt vän med soundet.

Videon, som man inte ska fästa för stor betydelse till, är lite tråkig. Videon är som jag har sagt tidigare trots allt uppvisningen i hur man tänker sig känslan av låten. Jag hoppas på ett väldigt bra framträdande, men man vet aldrig med Italien.

Artisten har stött på kritik, helt enkelt för att han är av arabiskt (egyptiskt) ursprung. Högernationalistiska politiker har uttryckt avsky mot det här bidraget.

Bra går det nog, och det är bra. Italien satsar alltid på kvalitet, och det ska premieras. Framförallt som de är det Big 5-land som verkar vilja mest, och det är bra, för det behövs för tävlingens överlevnad.

 

Betyg

3 tatuerare, av 5 möjliga

 

 

Historik

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3), Nordmakedonien (2), Azerbajdzjan (2)

Finalen

Israel (1), Frankrike (4), Tyskland (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *