Helt okej låt från Cypern, men inte mer

Semifinal 1

Sandro – Running (Cypern)

 

 

 

Nästa land debuterade i tävlingen 1981. Resultaten har väl blivit sådär, upp och ner, men oftast ner. Den bästa placeringen kom 2018 när de nästan knep förstaplatsen, men Eleni Foureira fick se sig slagen av Netta.

Cypern håller det nuvarande rekordet över att ha deltagit flest gånger i Eurovision utan att vinna. Malta har förvisso väntat tio år längre, men de har deltagit färre gånger, eftersom de både har dragit sig ur vissa år, och hade ett uppehåll under 80-talet. Och i och med att Eurovision är inställt får bägge dessa länder vänta minst ett år till på första segern.

Årets artist har vuxit upp i Tyskland med en grekisk pappa och amerikansk mamma.

Den här låten lade jag till en början i kategorin ”meningslöst”. Men den växer ändå ju mer jag lyssnar på den. Den är rätt skön. Inget mästerverk, men helt okej låt. En typisk låt som jag kan tycka är okej i detta sammanhang, men som jag nog inte skulle lyssna på utanför tävlingen.

 

Betyg

2 siluetter, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner 2020:

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *