Härligt afrobeat från Israel

Semifinal 1

Eden Alene – Feker Libi (Israel)

 

Detta är en riktigt bra låt. Om man ska dra en melloreferens så är det som en vuxen version av Kizunguzungu, eller profant: eller en modern version av Shakiras VM-låt från 2010, Waka Waka. Men jag stör mig på att de har försökt för mycket på en gång. De östafrikanska tonerna bryts av ett arabiskt break. Det är bra för sig, men inte i det här sammanhanget. Men just för att det är Israel så skulle en sån grej kunna funka, men jag stör mig ändå på det.

Det är inte årets bästa låt, men den får riktigt bra betyg ändå, som snuddar vid det allra högsta.

Kul för henne att hon får komma tillbaka nästa år! Israel är nämligen ett av de länder som har bestämt att artisten som inte fick tävla 2020 ska få göra det 2021. Då ska det bli intressat att se vad de har att komma med då.

 

Betyg

4 speldosor, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner 2020:

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *