Inte ett tillräckligt bra fyllesamtal

 

Semifinal 1

16. Roxen – Alcohol you (Rumänien)

 

Va, hur kan Rumänien ha ett startnummer? Det har ju inte de andra låtarna haft? Nej, det stämmer. Nu har EBU helt plötsligt gett startnummer till tävlingen som inte ska hållas. Men det har visst att göra med hur de ska presenteras på lördag i programmet vars innehåll är lite oklart. Men men, nu är det så, ungefär lagom till att jag har gått igenom hela första semifinalen.

Det första som sticker ut med den här låten är titeln. Den känns väldigt konstigt, det där är väl inte korrekt engelska?

Detta är faktiskt en ordlek. Alcohol you when I’m drunk. I’ll call you when I’m drunk. Låten handlar alltså om fyllesamtal. Seriöst, det gör den!

Hon sluddrar fram hur hon ska ringa, på fyllan. Då blir det så här. Och lagom till slutet av låten har hon nyktrat till och sjunger ”I will call you when I’m strong”.

Smart ordlek, men räcker det? Nja. Låten är inte speciellt bra. Inget bottennapp, men det räcker inte med några fyndiga ordlekar för att man ska få toppbetyg. Låten är i och för sig rätt så soft, men jag har hör bättre.

 

Betyg

2 fyllesamtal, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2020:

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *