Tjeckien har hittat sin grej

 

Semifinal 2

6. Benny Christo – Kemama (Tjeckien)

Tjeckien är ett intressant land i Eurovision. Det tog väldigt lång tid för dem att göra debut, 2007, långt efter sina andra grannar i Central- och Östeuropa.

2009 efter skickade de en av tidernas sämsta låtar, som alla tyckte var skit och skrattade år. Då blev Tjeckien sura och lät bli att vara med i flera år.

Sedan kom de tillbaka, och nåt hände. 2016 och 17 skickade de fina ballader, och 16 tog de sig till final för första gången någonsin.

2018 kom de in på ett litet nytt spår, när de började skicka modern pop. De året hade de den i mitt tycke bästa låten, och så fick de också sin bästa placering någonsin.

Temat fortsatte 2019, och man kan säga att det gör det nu också. Ändock i lite afrobeat-förpackning.

Detta är inte lika bra som det har varit de senaste åren, men helt okej. Men det viktiga är att det känns som att Tjeckien har hittat någon form av identitet i den här tävlingen, och framförallt har de självförtroende att skicka både lite annorlunda, men samtidigt bra, låtar. Det bådar gott inför kommande år.

 

Betyg

3 lite för mörka rum, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *