Årets ”vinnare” berör mig inte så mycket

 

Semifinal 2

9. Daði og Gagnamagnið – Think About Things (Island)

Oavsett om man är intresserad av Eurovision eller inte så har väldigt många tagit del av årets isländska bidrag. Det har delats friskt på Facebook ända sedan det var med i den isländska uttagningen, det har fått många visningar på Youtube, låten spelas i Sverige på P3, och så vann det SVT:s program ”Sveriges tolva”.

Oddsbolag, mellofans, Eurovisionfans, väldigt många, har varit överens om att detta är den låt som hade vunnit Eurovision Song Contest 2020, om det hade varit en tävling.

Jag tror absolut att den hade hade kunnat göra det. Men det är inte för att jag tycker att den är bäst, utan för allt runtomkring.

Den är lagom galen för att vara rolig, men har också en lagom dos av seriositet. Artisterna är väldigt sympatiska och lätta att hålla på. Dansen och kläderna är tillräcklgit quirky för att man ska kunna identifiera och härma där hemma. Ämnet i låten (att fundera på vad en liten bebis funderar på) är sympatiskt. (jämför med förra årets råa BDSM-rock om att hatet ska segra…).

Men.

Jag har aldrig riktigt fastnat för den.

Jag tycker inte att den är något speciellt. Nu har jag hört den väldigt mycket under våren, och jag är nog ändå mer till freds med den nu. Och som sagt, jag tror absolut att den hade kunnat vinna.

Inte min vinnare i år men den kommer nog ändå i framtiden att räknas som den symboliska vinnaren i Amsterdam 2020.

 

Betyg

3 inställda Eurovisiontävlingar i Reykjavik 2021, av 5 möjliga

 

 

Historik:

Haha. Pollapönk!

 

 

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *