Finland valde en ”vanlig” låt heller än porr

 

Semifinal 2

13. Aksel – Looking back (Finland)

 

Inom Eurovision-världen i våras har snackat om Finland inte handlat så mycket om vilken låt de valde, utan vilken låt de inte valde. Den stora förhandsfavoriten var en låt som handlade om porrskådisen som blev politiker, Cicciolina. Detta hade varit dels ett udda val av låt apropå, dels en dansant låt på finska. Udda är ledordet här:

Nu blev det en ”vanlig” låt i stället. Och den är helt okej. Visst, lite tråkig kanske, men jag gillar den. Ingen favorit, men varje gång jag hör den så tänker jag.

Det finns inte så mycket att säga om det. Visst hade det varit mycket roligare med porrlåten, men nu när det inte blev en tävling så är det kanske lika bara. Men ett mycket tråkigare och säkrare val, som kommer att vara helt bortglömd redan nästa år.

 

Betyg

3 bortvalda porrskådisar, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *