Bulgarien hade kunnat ta hem sin första seger

 

Semifinal 2

17. Victoria – Tears getting sober (Bulgarien)

 

Tidigare har jag pratat om att Island har haft stora segervibbar under våren. Kul för ett land som inte har vunnit förut. Detsamma kunde sägas om Litauen och… Bulgarien.

Många har under våren sagt att detta är en möjlig vinnare, och jag kan bara hålla med. Detta är riktigt, riktigt bra. Väldigt mycket Billie Eilish, men det är ju sån musik som är populär just nu.

Jag tycker att detta är så fint. Det är så här en ballad ska låta.

Nu kommer vi att få se Victoria nästa år, då Bulgarien har valt att skicka henne som landets artist även 2021. Vi får hoppas på nåt minst lika bra, för det är alltid kul när länder som inte har vunnit helt plötsligt skickar något bra och är med i förhandssnacket. Det behöver tävlingen.

 

Historik

(de deltog inte 2014, 2015 2019)

 

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *