Nederländerna kör på samma – men sämre

 

Finalen

23. Jeangu Macrooy –  ”Grow” (Nederländerna)

 

Det brukar alltid vara några som vill härma fjolårets vinnare, för att man tror att man ska ha större chans att komma bättre till. Så är det inte, men en del verkar tro det. Och i år är det inga andra än fjolårsvinnarna som har härmat sig själva.

Nej, de är inte jättelika kanske, men samma typ av låt. En tråkig ballad.

Ja, jag tyckte att förra årets vinnare var tråkig. Kul för Nederländerna att få vinna för första gången på så länge, men med den läten? Nä, inte helt okej i min smak.

Årets låt är dock ännu sämre. Inte lika dålig som vissa andra låtar vi tvingats utstå i år, men så superspännande är det inte.

Man brukar lite retsamt säga att hemmalandet ofta skickar en lite sämre låt för att inte vinna och slippa arrangera tävlingen igen ett år till. Nu fick Nederländerna arrangera ett år till, trots en dålig låt. Men jag hoppas att de skickar en bättre låt nästa år, för om man skickar dåliga låtar två år i rad, då blir det bara tråkigt.

 

Betyg

2 återupprepningar i trenchcoat, av 5 möjliga

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *