Fin fransk bagatell á la John Lundvik

 

Finalen

Tom Leeb – The best in me (Frankrike)

 

 

Ni kanske har hört den här låten i flera versioner. I olika språk. Det har varit en del kontroverser i Frankrike om den här låten nämligen. Politiker har varit upprörda över att den inte var helt på franska, och att utländska låtskrivare har använts. En av dessa är ingen mindre än John Lundvik. Det hörs rätt mycket.

Även ifjol hade Lundvik skrivit ett annat lands låt. Då var det Storbritannien, och den låten sluta sist.

Det ödet hade inte Frankrike behövt uppleva i år. Detta är en helt okej låt. Rätt skönt, men inget speciellt. Men det känns bra att Frankrike faktiskt har bestämt sig för att skicka bra låtar de senaste åren. Från 2016 och framåt har det ändå känts som att de vill något med den här tävlingen, och det är alltid kul. De senaste åren har de dessutom haft viktiga budskap. Så är det inte i år, men det måste man inte alltid ha. En fin bagatell kan också vara önskvärt nån gång ibland.

 

Betyg

3 John Lundvik-ballader, av 5 möjliga

 

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Finalen

Nederländerna (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *