Tyskland har en av årets bästa låtar

 

Finalen

Ben Dolic – Violent thing (Tyskland)

 

Vänta, jag måste nog läsa om rubriken. Sa jag precis att Tyskland har en av årets bästa låtar? Ja, det gjorde jag. För det har de.

Detta är modernt, häftigt, snyggt, dansant, underbar! Det känns bara så konstigt att det är från Tyskland. Landet som brukar skicka kassa låtar, och därmed också så gott som alltid vara med och slåss om sistaplatsen. Sånär som på den vackra balladen 2018 är Tyskland hopplösa. Så typiskt då att de ska skärpa till sig just när det inte är någon tävling.

Detta har jag älskat sedan jag hörde det den första gången.

Snälla Tyskland, fortsätt i den här stilen när det blir dags att tävla igen, och håll er ifrån att falla tillbaka i gamla hjulspår. Ni är ju på gång nu!

 

Betyg

5 dansgolv som så här i efterhand inte ser så coronasäkra ut, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Finalen

Nederländerna (2), Frankrike (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *