Italienskt – varken mer eller mindre

 

Finalen

Diodato – Fai Rumore (Italien)

 

 

Detta är inte dåligt. Och inte bra. Detta är nog så mycket i mitten det går att sätta et betyg. Det rullar bra. Det är italienskt.

Italien har verkligen varit det bästa big 5-landet det senaste årtiondet. Det är roligt att de har brytt sig så mycket sedan de återvände till tävlingen 2011. Flera år har de varit med i toppen, och även förtjänat att vinna.

Det förtjänade de inte i år. Men eftersom låten inte är dålig så är det skönt att se att Italien fortsätter med sitt satsande på kvalitet.

 

Betyg

3 orange bakgrunder, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Finalen

Nederländerna (2), Frankrike (3), Tyskland (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *