Spanien får sällan cred när de är bra

 

Finalen

Blas Cantó – Universo (Spanien)

 

Näst sista landet nu, och det är rätt så bra så här mot slutet.

Spanien har verkligen varit upp och ner de senaste åren. Vissa år har det varit riktigt kasst, men flera gånger har det varit rätt så bra. Dock får de inte cred för det. Flera gånger de senaste åren har de fått alldeles för dåligt resultat i förhållande till vad de har skickat.

I år valde de också en bra låt. Det är snyggt och väldigt spanskt. Och modernt. Och trots språket går det att sjunga med i refrängen, det är coolt.

Spanien får gärna skicka något liknande nästa år, och då hoppas jag att folk och jurygrupper ger de belöning i form av en bra placering. Det har landet kämpat till sig vid det här laget.

 

Betyg

4 månlandskap, av 5 möjliga

 

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Finalen

Nederländerna (2), Frankrike (3), Tyskland (5), Italien (3)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *