Helt okej för att vara Stobritannien

 

Finalen

James Newman – ”My Last Breath” (Storbritannien)

 

 

Storbritannien brukar inte vara särskilt bra i Eurovision. Så har det varit rätt många år nu, trots att de historiskt sett är ett av de allra bästa länderna. Det har helt enkelt inte känts som att de bryr sig. De har tagit en halvtråkig låt, och blir sen förvånade över att Europa inte gillar det.

I år har det blivit lite bättre. Detta är inget mästerverk, men det är mycket bättre än de låtar som Storbritannien genomsnittligt brukar skicka (om man kan säga så. Och det kan jag, det är min blogg). Ett skönt driv, en bra sångare. Lite gospelvibbar i all sin popighet.

Detta blir den sista recensionen i år, och det är ingen superavslutning. Men helt okej, och mer än okej för att vara United Kingdom.

 

Betyg

3 vinterbadare, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2020

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2), Sverige (4), Azerbajdzjan (4), Belgien (5), Kroatien (1), Cypern (2), Israel (4), Malta (2), Norge (3), Rumänien (2), Ukraina (1)

Semifinal 2

Grekland (5), Estland (5), Österrike (3), Moldavien (1), San Marino (2), Tjeckien (3), Serbien (2), Polen (2), Island (3), Schweiz (2), Danmark (4), Albanien (3), Finland (3), Armenien (4), Portugal (1), Georgien (1), Bulgarien (5), Lettland (2)

Finalen

Nederländerna (2), Frankrike (3), Tyskland (5), Italien (3), Spanien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *