Här är veckans artister – och så låter låtarna

Den första deltävlingen i år bjuder på en riktigt stark uppställning. Så stark att flera bra låtar kommer att åka ut på direkten.

Nu har det släpppts minutlånga klipp av lördagens låtar, men pressen har även fått se repen i sin helhet. Så, här kommer lite om varje artist, samt vad jag tycker om låtarna so far.

 

1 Kadiatou – ”One Touch”

Idoltvåan från 2018 var min favorit att vinna det året, och det gick nästan. Hon har haft ett par låtar som har spelats på radio och Spotify (mer än vinnaren Sebastian känns det som). SVT måste verkligen tro på henne och låten, eftersom hon får inleda årets tävling.

Låten är också en bra inledning på tävlingen. Känns väldigt modern, mest så av alla sju låtar. Snyggt nummer, snygg låt. Det som kan sänka den är att så många andra artister är mer kända och redan har fler fans.

2 Lillasyster – ”Pretender”

Rocken är tillbaka! Ja, det sägs ofta, men det tål att säga igen. Det behövs riktig rock i tävlingen, och i år får vi två band. Nu Lillasyster, och senare Mustasch.

Låten börjar rätt lugnt, men sedan sätter brölet igång (på ett bra sätt). Det är inte dåligt, men frågan är om rockfansen kan samla sig, och kanske till och med få med sig lite mellofans för att detta ska kunna ta sig vidare. Omöjligt är det inte.

 

3 Jessica Andersson – ”Horizon”

Den stora veteranen i dessa sammanhang, som gör sin åttonde Mello. Reee-spect. Hon vann redan på första försöket 2003, men sedan har det varit både upp och ner. Men majoriteten av gångerna har hon tagit sig till final i alla fall.

En snygg låt, och trots att hon har varit med så många gånger så känns detta relevant. Att jämföra med exempelvis Andrea Johnson eller Linda Bengtzing, som de senaste gångerna har känns väldigt irrelevanta. Denna låt är snygg och cool, liksom numret, så Jessica kan nog vara med och slåss om finalplatserna.

 

4 Paul Rey – ”The Missing Piece”

Förra året fick han sitt stora genombrott för svenska folket, och hans Mellolåt ”Talking in my sleep” har spelats väldigt mycket på radio.

Denna låt är lugnare, men jag får ingen riktig feeling för den. Den är fin, men inte tillräckligt intressant. Jag behöver nog några fler lyssningar.

 

5 Arvingarna – ”Tänker inte alls gå hem”

Arvingarna tänker inte alls gå hem. De har varit med flera gånger, och fortsätter att komma tillbaka. Likt Jessica Andersson vann de på första försöket, och även om de har olika typer av låtar kan man tänka att de slåss om lite samma folk som röstar.

Detta är en catchy dansbandspoplåt. Med ett väldigt snyggt nummer, kanske snyggast på lördag. Detta blir man glad av, man kan sjunga och danas med i det, så Arvingarna tänker absolut vara med och slåss i toppen av resultatlistan den här veckan. Det skulle kunna räcka till final.

 

6 Nathalie Brydolf – ”Fingerprints”

Likt Kadiatou var hon med i Idol 2018, men det gick inte lika bra för henne där. Hon blev sexa.

Nu är hon redo för mellodebut, och hon gör det med en vacker ballad.  Detta är alls inte dåligt, men jag tror att hon har det emot sig att hon inte är tillräckligt känd. Självklart borde det inte spela roll, men jag tror att det gör det. Det hade varit jättekul om hon kunde skrälla sig vidare. Det är inte omöjligt, men jag tror bara att det blir väldigt svårt.

Men hon får gärna komma tillbaka nästa år, och i så fall få bättre tur med vilken deltävling hon placeras i.

 

7 Danny Saucedo – ”Dandi dansa”

Den som alla har sett fram emot, oavsett om man är ett fan av hans tidigare mellolåtar, hans svenska musik från senare år, eller om man inte bryr sig. Danny engagerar.

Han har varit med tre gånger som artist i mellon, ytterligare en gång som låtskrivare, till dåvarande flickvännen Molly Sandén. De senaste två gångerna han tävlade solo slutade han tvåa. 2011 bakom Eric Saade, 2012 bakom Loreen.

Låten är funkig och känns igen mer från hans senare svenska låtar, snarare än de mer partyindränkta mellobidragen som han tävlade med för cirka 10 år sedan. Många kommer nog bli lite förvånade, och känna igen sig på samma gång. Detta är ingen vinnarlåt som ska representera oss i Eurovision, men en finalplats ska killen ha, absolut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *