Här är veckans tävlande artister

Förra helgen var det många namnkunniga artister som stod på startlinjen. Riktigt lika så är det inte nu, men det behöver ite betyda sämre låtar för det.

1 Anton Ewald ”New Religion”

Sju år efter Natural, eller snarare åtta år efter Begging, är Anton äntligen tillbaka. Det är Begging som är hans största mästerverk, den andra är knappt värd att nämna.

Han har inte synts till så mycket på sistone, och det är för att han har modellat i USA de senaste åren.

Nu är han tillbaka med samma dansare som de tidigare gångerna, och låten och numret för tankarna mycket mer till Begging än Natural.

2 Julia Alfrida ”Rich”

Fick platsen i Melodifestivalen via den märkliga tävlingen P4 Nästa. Man vinner där inte en plats i Mellon, men nån får det. Varför man vill vinna vet jag inte, för det är ju Melloplatsen man vill åt.

Det går aldrig bra för dessa direktkvalificerade nummer. Aldrig har det blivit bättre än plats fem, men det kan kanske ändras i år. Detta är en bra låt, med tydliga influencer av Lordes låt Royals (vart tog hon vägen egentligen?)

Spännande att se om hon har nåt att hämta, men det är inte helt omöjligt.

3 WAHL feat. SAMI ”90-talet”

Svensk trevlig hiphop, med två killar från grupperna Södrasidan och Medina.

Detta är bidrag nummer 1000 i Melodifestivalens historia. Det är stort! Jag ställde mig dock undrande till varför det blev just detta, och inte exempelvis låten med Charlotte Perrelli eller The Mamas (självklart kan inte numret ändras, men de kunde ha lagt den låten här i stället).

Men det är kanske passande att det blir en låt som ser tillbaka på historien på denna siffra. Och nu när jag har har kollat på repen online så kan jag bara säga att jag älskar det här!

Det är en helt underbar låt med tillbakablickar på 90-talet, med både verser och refräng som sätter sig som ett klister på hjärnan. Jag hoppas verkligen att detta går vidare, åtminstone till andra chansen.

 

4 Frida Green ”The Silence”

Frida har deltagit i flera program, som Talang och Idol, men är det här hon ska få sitt stora genombrott? Kanske.

Hon har en låt skriven av bland annat Anna Bergendahl, och hon har rösten. Men nu när jag har sett på repet blir jag lite besviken. Det var inget som jag föll för direkt. Jag hoppas att att hon kan göra bättre ifrån sig på lördag, annars blir det svårt.

5 Eva Rydberg & Ewa Roos ”Rena rama ding dong”

Årets grand old ladies ska skämta till det. När gamla gubbar ska vara roliga i tävlingen brukar det gå bra, men äldre kvinnor har inte testat på det, så det blir intressant att se hur det ska gå. Båda kvinnorna är omtyckta bland svenska folket, men framförallt som skådespelare.

Nu ska de skämta om Tiktok är det tänkt. Frågan är om kidsen fattar parodin, och ifall de äldre fattar vad Tiktok är. Men med dessa två personligheter så kan det kanske gå bra.

 

6 Patrik Jean ”Tears Run Dry”

Låtskrivare som nu vill stå på scen själv. Påminner lite om John Lundvik för några år sedan. Patrik Jean har redan vunnit Melodifestivalen, eftersom han är en av dem som skrev The Mamas vinnarlåt ”Move” förra året. Nu är det samma låtskrivarteam, så det blir intressant att se hur det går för detta. Inte alls bra, är jag rädd. Övriga låtar är mycket bättre, och eftersom Patrik inte är så känd så får han det nog dubbelt så svårt därmed.

 

7 Dotter ”Little Tot”

En av årets förhandsfavoriter. Ifjol var hon närmare att vinna än vad som nästan går, då hon var en ynka poäng efter The Mamas. Nu ska hon försöka ta det sista klivet. Vänta er ett coolt scennummer, även om låten inte är som Bulletproof.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *