Veckans artister – de sista för i år

Vi är framme vid fjärde deltävlingen, och därmed de sista artisterna för i år. Vilka är det då som gör upp på lördag? Och hur låter deras låtar? Jo, så här är det:

 

1. Tess Merkel – ”Good Life”
Hon har varit med i Alcazar under alla år som det bandet höll på, och därmed flerfaldig Mello-deltagare. Dessutom har hon ingått i kören år innan dess, så hon är verkligen veteran i dessa sammanhang. Dock har hon aldrig stått solo på scen, men det är det dags för nu.

Det blir disco så klart, men snarare Donna Summers mer suggestiva låtar, än Alcazars glädje.

 

2. Lovad – ”Allting är precis likadant”

Lova Drevstam är en relativt okänd sångerska. Hon har en låt som är skriven av Mattias Andréasson och Albin Johnsén, som har deltagit flera gånger. På egen hand, tillsammans eller i grupp, både som artist och låtskrivare.

Detta blir en lugn och stillsam ballad. Lite så som Miriam Bryant eller Molly Sandén har gjort på senare år.

 

3. Efraim Leo – ”Best of Me”

Ännu en rätt så okänd artist. Hans stil är modern singer-songwriter/popkille.  Detta låter väldigt mycket som en modern radiolåt, och unga popkillar brukar gå bra i den här tävlingen.

 

4. The Mamas – ”In the Middle”

Beroende på hur man räknar så har dessa kvinnor vunnit Melodifestivalen ett eller två av de senaste åren. De var med som bakgrundssångare bakom John Lundvik när han vann 2019 med ”Too late for love”, och sedan kom de tillbaka på egen hand och vann i fjol. Dock fick de aldrig åka till Eurovision, så de är sugna på att få en ny chans.

Låten är snygg och man känner igen gruppens sound. De är väldigt samspelta och deras största tillgång är de själva. De är omtyckna och borde kunna ta sig vidare till final, men frågan blir om det kan räcka till ett hattrick i vinster. Det är mer tveksamt.

 

5. Sannex ”All Inclusive”

Dansband med humor. När vi hade julfest senast (2019) var de husband på julbordet på Hotel Tylösand, ihop med konfrencieren Micke Syd Andersson. De vet hur man underhåller, och det kommer de verkligen göra på lördag. Detta är humor och glädje, fullspäckat med referenser till hur det går till när man är på chartersemester med All inclusive.

Officiellt heter låtskrivarna Greta Svensson och Hans Thorstensson – Hans & Greta! –  men enligt Aftonbladet så är det de svenska världsstjärnorna Smith & Tell som står bakom dessa pseudonymer. De har haft många hits i Sverige de senaste åren, men även skrivit låtar åt många artister runt om i världen. Det är väldigt roligt att se dem i Mellon igen. De har skrivit låtar tidigare, men det var innan de slog igenom på riktigt.

 

6. Clara Klingenström – ”Behöver inte dig idag”

Ytterligare en rätt så okänd artist i veckans startfält. Hon har försökt ta sig in i Melodifestivalen tidigare, via tävlingarna Svensktoppen Nästa och Webbjokern. Men nu är det alltså dags på riktigt.

Upptempo-pop på svenska. En snygg låt, lite power-Sonja Aldén är den vibben jag får.

 

7 Eric Saade – ”Every Minute”

Tidigare vinnaren är med för fjärde gången faktiskt. Tio år efter succén med Popular, som slutade trea i Eurovision så är han tillbaka med en modern och häftig låt. Jag får Dua Lipa-känsla.

Lägg dessutom till ett troligtvis coolt nummer så känns det som att detta blir en låt som hårdast kan hota Tusse i finalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *