Duell 1: Alvaro Estrella vs Lillasyster

Det är dags för Andra chansen den här veckan, så jag tänkte ta och kolla lite på duellerna, och hur det ser ut där.

Den första duellen blir mellan latinoschlager och mellometal.

Det är väldigt olika musikstilar som gör upp i den första fajten. Somrig värme mot hård rockmusik. Eller, hård och hård. Den innehåller absolut hårda partier, framförallt med growlet. Men även mjukare delar, som nästan känns balladiga.

Alvaros låt är ett hopkok av så många klyschor om latinolåtar som man kunde hitta. Nödrim och spanska ord som inte har nåt annat sammanhang än att låtskrivarna har tagit de fraser man har hört i andra spanska låtar och återanvänder dem.

Jag kanske låter lite synisk, men faktum är att jag trots allt gillar bägge låtarna. De hade haft sitt berättigande i finalen båda två. Men så kan det alltså inte bli.

 

Spotify

I dullerna möts en låt som kom trea i sin deltävling mot en som kom fyra. Eftersom vi ännu inte vet (men man kan i vissa fall gissa) vilken som blev trea och fyra i sina respektive program så kan man kolla på Spotify-spelningar och se vilka som är mest populära. Det ger inte en helhet, men en fingervisning. Så ser vi följande, på Sverige topp 50 på Spotify:

Alvaro ligger på plats 26.

Lillasyster ligger på plats 36.

Även om rockfansen inte tittar på Melodifestivalen eller röstar i programmet så borde de trots allt lyssna på Spotify, för att se vad Lillasyster hade att komma med. Så att de inte ens där kommer upp i högre siffror tror jag är en indikator.

 

Åldersfaktorn

Vi röstar nu förtiden inte i klumpsummor, utan varje ålderskategori ger sina poäng.

Spontant känns det som att äldre ogärna röstar på rocken. Kanske också så att barnen kan bli avskräckta, men inte lika mycket.

Däremot tror jag att barnen är desto mer förtjusta i sommarmusiken, färgerna och dansen.

 

Hur vill jag att det ska gå?

Som jag skrev i början: Jag hade gärna sett båda låtarna i final. Vi behöver rock, men Alvaros låt är så glad, och det behövs också i finalen en kall vårvinter som den här.

Hur tror jag att det kommer att gå?

Jag tror att många andra resonerar likadant. Hade man röstat på alla låtar i en klump så hade nog båda gått vidare, men när sommarpulsen ställs mot vårskriket så går nog Alvaro hem mest i stugorna. Även om det blir jämnt i rent röstningsantal så tror jag att Alvaro tar hem de flesta ålderskategorierna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *