Helt nytt och oväntat från Portugal

Nu kommer en låt på årets mest oväntade språk.

Semifinal 2

12. The Black Mamba – Love is on my side (Portugal)

Men… men… vad är detta? En låt helt på engelska? Wow!

I vanliga fall kanske ni undrar ”vad är det för konstigt med det?”. Jo, för detta är faktiskt första gången någonsin som Portugal skickar en låt som är helt på engelska. Nästa uteslutande har alla deras bidrag varit helt på portugisiska. Ett fåtal gånger har de vävt in några engelska fraser, men nu går de all in.

Och det är inte bara språket som är annorlunda. Låten i sig skiljer sig från det mesta de har skickat tidigare. En soulballad som hade kunnat vara filmmusik.

Alla överraskningarna gör det lite svårt att bedöma. Jag vill ge Portugal pluspoäng för att de vågar sig på något nytt, och det får de också. Men tyvärr är låten rätt så tråkig. Den är för monoton och det händer aldrig något.

Två poäng blir det i alla fall för det nyskapande. Gott så Portugal, så hoppas vi att ni vågar gå helt utanför er comfort zone nästa år.

 

Betyg

2 vita hattar, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *