Danskt 80-tal när det är som bäst

Sista låten som tävlar i semifinalerna!

Semifinal 2

17. Fyr & Flamme – Øve Os På Hinanden (Danmark)

Alltså, jag blir så glad av det här!

Det är många låtar i årets Eurovision som är 80-talsinfluerade, men då man bara kan ana det lite smått i exempelvis Grekland eller Polens bidrag så hymlar man här ingenting. Musiken, kläderna, färgerna, allt är 80-tal. Så häftigt.

Och då ska jag säga att jag inte är ett stort fan av 80-talets estetik. Jag må vara född då, men modet och stilen från det årtiondet lämnar mycket att önska.

Men i det här sammanhanget så blir det bara rätt. Man tas med i deras färgsprakande party.

Dessutom får vi höra en hel låt på danska för första gången sedan 90-talet (vissa rader har dock hörts sedan dess).

Kommer detta att ta sig vidare? Svårt att säga. Förutom att detta är typiskt 80-tal så är det typisk för det skandinaviska 80-talet. Sådan här gladschlager gjordes här uppe i norr, och inte så mycket i övriga Europa. Det skulle kunna ligga dem i fatet, men det faktum att låten ligger sist, och att den innehåller så mycket färg och glädje gör att jag tror ändå på en finalplats. Hur som helst kommer jag att älska detta.

 

Betyg

5 alldeles för små 80-talskavajer, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2), Schweiz (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *