Jag är inte riktigt med på schweiziska hype-tåget

Semifinal 2

16. Gjon’s Tears – Tout l’Univers (Schweiz)

Detta är en väldigt hypad låt, och så såg det ut även ifjol, när Schweiz hade tänkt skicka en liknande låt med samma artist. Den här förstår jag mig på lite mer.

Det är inte dåligt, men så värst bra tycker jag inte heller att det är. Det är en stabil låt. Han sjunger fint. Men jag får ingen feeling. Det känns som att jag missar något som så många andra verkar ha förstått.

Jag är inte med på hypetåget om vinst, men detta är kvalitetsmässigt bättre än många andra låtar, framförallt i deltävling 2.

Jag kan tänka mig att denna slutar högt upp i placeringen, men då känns det också som att det blir en repris på vinnarlåten från 2019, som tog oss till Rotterdam två gånger (eller ingen, beroende på hur man räknar). Och därför tror jag inte att den vinner. Men ett bra resultat blir det nog.

 

Betyg

3 farliga bilturer längs vindlande serpentinvägar, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *