Äntligen en skön låt från Storbritannien

Finalen

James Newman – Embers (Storbritannien)

Storbritannien har likt många andra länder valt att skicka samma person som skulle varit med 2020. Och de har hamnat i kategorin bättre än ifjol.

Detta är en riktigt skön låt. Den här vill jag både höra när jag kör bil, jag kan dansa till den eller bara ha den på i bakgrunden. Den funkar till mycket.

Storbritannien är tyvärr ett av de ständigt direktkvalificerade som verkar bry sig minst om tävlingen. Framförallt Italien och Frankrike skickar konstant bra låtar. Spanien försöker, men får ofta för lite kärlek från Europa. Men mycket som kommer från de brittiska öarna brukar vara rätt så meningslöst. Men ifjol steppade de upp, och i år blir det ännu bättre.

Jag hoppas på ett bra resultat, så att de ser att det lönar sig att satsa lite.

 

Betyg

4 översättningar av ordet ”embers” som jag inte kände till, av 5 möjliga

(det betyder glöd).

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2), Schweiz (3), Danmark (5)

Finalen

Nederländerna (1), Tyskland (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *