Jag hatar inte Tysklands låt – men älskar den verkligen inte

Resterande bidrag som ska recenseras saknar startnummer, så de sista låtarna kommer inte i någon speciell ordning.

Finalen

Jendrik – I don’t feel hate (Tyskland)

Detta är… enerverande. Jag blir inte riktigt klok på den här låten. Den är för många låtar och uttryck i ett. De glada ukulele-bitarna funkar inte med droppet. Sedan är det trumpetdelar, stepp och en massa annat. Och radio-pratan i slutet blir väldigt konstig.

 

Budskapet är fint, men det är för mycket som händer på en gång för att man ska ta till sig det fina.

 

Tyskland har varit väldigt mycket upp och ner de senaste åren. De har slutat som ett av de två sämsta låtarna i finalen fyra gånger sedan 2015, men samtidigt hade de en fantastisk låt som kom fyra 2018 och en av årets bästa låtar i fjolårets inställda tävling.

Detta bidrag är svårbedömt vad gäller positioner, men jag lutar åt att det inte går så bra. Jag hatar det inte, men jag älskar det inte heller.

 

Betyg

1 tvättmaskin som sprutar färg, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2), Schweiz (3), Danmark (5)

Finalen

Nederländerna (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *