Anonymt, stabilt och chanslöst från Spanien

Här kommer årets näst sista recension.

Finalen

Blas Cantó – Voy A Quedarme (Spanien)

 

Spanien har egentligen haft rätt så bra låtar de senaste åren. Men det återspelar sig inte i resultaten. Ofta hamnar landet i botten av finalen, dit de alltid är direktkvalificerade. Rätt så orättvis kan jag ofta tycka.

Årets låt riskerar att hamna i botten igen, men det är inte för att den är dålig, för det är den inte. Men så väldigt anonym. Jag har lyssnat rätt många gånger på alla årets låtar, men inför att jag ska höra Spanien så minns jag aldrig vilken det var. Likadant efteråt så är det svårt att komma ihåg den.

Och det är där problemet ligger. Även om det är stabilt och kompetent, vem ska rösta på detta? Vem har denna som favorit?

Spanien har haft många möjligheter att få bra placeringar, men missat det. Så det blir nog inget muntert resultat i år heller.

Förra årets gillade jag Blas låt, den var riktigt skön. I år är det en anonym axelryckning. En stabil sådan, om det kan vara till nån tröst.

 

Betyg

2 draperibeklädda rum, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2), Schweiz (3), Danmark (5)

Finalen

Nederländerna (1), Tyskland (1), Storbritannien (4), Italien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *